Tips om je aar mooi te houden in de zomer.De zon, zee en zout kunnen een ware aanslag op je haar vormen. 
Het is natuurlijk weer heerlijk om die warme zon weer op je huid te voelen en uiteraard zorgen we natuurlijk ook voor de nodige bescherming voor onze huid. 
Maar doe je dit ook voor je haar? Toch iets waar we vaak niet aan denken, maar het is eigenlijk net zo belangrijk.

De zomer is weer in aantocht.
Heerlijk vaak naar buiten en met de zomervakantie in het vooruitzicht.
Ik ben op zoek gegaan naar tips om je haar mooi te houden in de zomer!

De zon, zee en zout kunnen een ware aanslag op je haar vormen.
Het is natuurlijk weer heerlijk om die warme zon weer op je huid te voelen en uiteraard zorgen we natuurlijk ook voor de nodige bescherming voor onze huid.
Maar doe je dit ook voor je haar?
Toch iets waar we vaak niet aan denken, maar het is eigenlijk net zo belangrijk. Helaas is ons haar toch een ondergeschoven kindje als het om bescherming tegen de zon gaat.
Zorg ervoor dat je deze zomer met mooi haar de zomer doorkomt.
Doe je dit al lees het dan toch even door, wie weet zit er toch nog een handige tip bij voor je.

1.Vermijd agressieve behandelingen voordat je op vakantie gaat. Ben je van plan om thuis te blijven maar wel heerlijk de zon in te gaan, stel verven en permanenten dan even uit als het kan

2. Kun je niet zonder verven, zorg er dan voor dat je een mild product te gebruiken. Er zijn ook kleuringen die een beschermend laagje om je haar vormen. Bespreek met een kleurspecialist wat het beste voor je haar is en geef daarbij duidelijk aan dat je de zon ingaat.

3. Investeer deze zomer in de kwaliteit van je shampoo en balsem. Het klinkt misschien als een verkooppraatje, maar de beste producten vind je in toch wel de kapsalon.

Tips om je haar mooi te houden in de zomer. bescherm je aar regelmatig met een haarmasker

3. Bescherm je haar als je de zon ingaat altijd een beschermend product met een UV-filter.
Er bestaan tegenwoordig ook shampoos en maskers met UV-filter die je haar in het dagelijks leven beschermen, als je tenminste niet met een wat vettere olie met UV-filter in je haar op je werk kunt verschijnen.

4. Spoel je haar na een duik in de zee of in het zwembad goed uit, zodat het zout en chloor er uit zijn. Bescherm het daarna direct weer met een product met uv-filter.

5. Elke dag je haren met shampoo wassen is een gewoonte van heel veel mensen. Zeker in de zomer kun je de shampoo beter een paar dagen laten staan. Op deze manier geef je de hoofdhuid de kans om voldoende natuurlijke vetten aan te maken.
Elke dag het haar met shampoo wassen verstoort dit proces.
Dit advies geldt natuurlijk niet wanneer je elke dag in het zwembad springt of de zee in duikt. Dan is het wel verstandig om elke dag het haar te wassen om chloor en zeezout te verwijderen.

Tips om je haar mooi te houden in de zomer. gebruik eens baking soda (bakpoeder) als shampoo


Baking soda als alternatief voor shampoo
Wil je geen shampoo gebruiken, maar is het haar eigenlijk toch te vies, dan kun je ook gewoon alleen het haar met water wassen.
Je kunt ook baking soda gebruiken als alternatief. Baking soda is zuiveringszout waarmee je zowel vuil als vieze geuren weg kunt wassen.
Wist je dat baking soda ook effectief is tegen groen uitgeslagen haar door chloorwater?
Los een theelepel baking soda op in een kopje lauw water en dep dit op het haar. Je zult zien dat het wonderen doet!

6. Ook al gebruik je beschermende producten, toch is het best handig om iets van een pet, hoed of sjaaltje bij je te hebben. Vooral als de zon op zijn hoogst staat is de kans het grootste dat er beschadiging kan ontstaan.
Een parasol werkt natuurlijk ook prima.

7. De zomer is hét seizoen om dode punten eens goed te lijf te gaan. Laat je haar wat korter knippen dan gewoonlijk om de gespleten punten rigoureus te verwijderen. Je haar groeit toch snel weer aan en in de zomer is een wat kortere coupe misschien wel handig. Vooral als je halflang haar hebt wat net niet in een goede staart of knot kan.

8. Probeer het gebruik van de föhn in de zomer tot een minimum te beperken. De temperaturen zijn een stuk hoger dus je haar droogt veel sneller dan in de winter.
Voorkom dat je je haar niet in de volle zon laat drogen. De combinatie de hete zon en nat haar kan extra schade geven aan je haar.

9. Vergeet niet om je haar tenminste één keer per week met een voedend of herstellend masker te behandelen. Dit is iets wat je het hele jaar door wel regelmatig kunt doen. Na de zomer komt de winter er weer aan en dat is ook weer zo’n periode waar je haar wat meer te lijden heeft

10. Eenmaal terug van vakantie stop dan niet meteen met alle extra behandelingen, bouw het langzaam wat af. Terug in Nederland schijnt de zon waarschijnlijk ook nog lekker en dan kun je als nog schade oplopen aan je mooie haar.
Weet je niet precies wat je moet doen voor jou haar, vraagt dan advies bij je eigen kapper, die kent jou haar het beste.

Voor vragen of meer informatie, neem gerust even contact met me op!

Categorieën: Handige weetjes

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *