Ik heb een droge/ vochtarme of rijpere huid en krijg mijn foundation niet echt mooi meer!
Dan heb ik hier een handige en simpele tip om dit op te lossen.
Hier hoef je geen visagiste voor te zijn en heb je ook geen hele dure producten voor nodig!
Zelf hoor ik inmiddels ook in de categorie rijpere huid thuis, dus weet de problemen waar je dan tegen aan loopt.
Als je huid droger of rijper is, is het vocht gehalte in je huid gewoon wat lager, vooral in de winter. Dit door kou, wind en de centrale verwarming!
Ten eerste, en dat weten we allemaal, voldoende water drinken!
Als je op een drogere of rijpere huid, zonder eerst dagcrème te gebruiken, foundation aanbrengt is dit voor een groot aantal dames voldoende, maar niet voor iedereen.

Als je op een drogere of rijpere huid, zonder eerst dagcrème te gebruiken, foundation aanbrengt is dit voor een groot aantal dames voldoende, maar niet voor iedereen.
Deze stap moet je ook nooit overslaan natuurlijk. Maar als dit nu toch nog niet afdoende werkt, gebruik dan een heel klein beetje olie!
Als ik dit voorstel schrikken sommige toch wel een beetje. Maar dat hoeft niet!
Er zijn een paar manieren waarop je dit prima kunt gebruiken zonder een glimmend “olie” gezicht te krijgen.
Heb je echt een vette dagcrème, dan is dit zeer waarschijnlijk niet nodig, maar experimenteer er gewoon een keer mee.
Het maakt echt niet uit welke olie. Amadel, Jojoba, Argan of zelfs olijf olie kun je gebruiken. Dit is een persoonlijke voorkeur.

* Als de focus van jou foundation, en/of consealer, alleen onder je ogen is voor de donkere kringen, dan heb je echt maar een heel klein druppeltje nodig. Dit dep je onder je ogen en dep daar voorzichtig een klein beetje van de foundation over heen. 
Het kan zijn dat je in het begin toch iets te veel olie hebt gebruikt, geen probleem. Dep de olie iets langer in je huid, of of verdeel het wat verder over je gezicht. Daarna doe dit zelfde met je foundation.
De huid neemt de olie echt wel op, tenzij je echt heel veel hebt gebruikt!
Dep het dan met een tissue een klein beetje na voor je de foundation/ consealer aanbrengt.

Is jou hele gezicht wat aan de droge kant, door het seizoen of de rijpere huid, dan kun je deze tip proberen.
*Doe een heel klein beetje olie in je handpalm. Neem een vochtig makeup sponsje, dus goed uitknijpen, en dep dit voorzichtig in de olie.  Dan dep je met dit sponsje over je gehele gezicht, waardoor een een heel dun laagje olie op je huid komt. Heb je alleen wat droge plekjes, hier een daar, dep het dan alleen op die plekken. Daarna breng je meteen de foundation aan.  Dit kun je met je vingers doen, kwast of ook met het zelfde makeup sponsje.

Is jou huid niet echt heel erg droog, maar je vind dat de hoeveelheid foundation vaak iets te veel is… gebruik dan de volgende tip.
*Voor dat je de foundation aanbrengt, doe eerst een beetje foundation op de rug van je hand en meng daar een klein beetje dagcrème, of huidolie, doorheen. De foundation wordt hierdoor iets transparanter. 
Als je een vochtig makeup sponsje gebruikt, breng je de foundation ook al iets dunner aan. Dit komt door dat het vocht in het sponsje, zich vermengt met de foundation.
Dus een, of beide, kunnen voor jou een oplossing voor dit probleem zijn. Experimenteer wat voor jou het beste werkt!

Gebruik je een sponsje voor je foundation? 
Dep dan telkens een klein beetje foundation op, een of twee plekjes, op je gezicht en werk dat meteen mooi uit. Dit doe je met je gehele gezicht, kaak en neklijn. Als je een witte, of lichte blouse, draagt, werkt de foundation dan niet te ver naar beneden. Anders loop de de hele dag met een groezelige rand op je blouse!
A.U.B. doop je sponsje niet in de foundation dopen, dan gebruik je onnodig veel foundation. Het gaat nl. allemaal in je sponsje zitten!
Geeft het nog niet de dekking die jij wil? Herhaal het aanbrengen van je foundation gewoon nog een keer, tot de gewenste dekking hebt bereikt die jij mooi vind.

Reinig regelmatig je makeup sponsjes en penselen

Reinig regelmatig je makeup sponsje even uit met een beetje vloeibare handzeep.
Wil je echt de foundation vlekken er echt goed uit wassen gebruik dan ossengalzeep. Dit werkt prima!

Het reinigen van je makeup materialen, penselen en kwasten, moet je uiteraard regelmatig doen!

Ik hoop dat deze tips jou kunnen helpen om je foundation heel mooi en gelijkmatig aan te brengen!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *