Wat is makeup pilling eigenlijk?

Als het om het onderzoeken van vervelende makeup missers gaat, is er veel besproken in allerlei verschillende blogs die je op het internet kunt vinden.
Er is er echter nog een waar je niet zo heel veel over leest.

Product pilling!  Of wel, het korrelen (schiften) van je foundation.

Je kunt het een heel klein beetje vergelijken met je mooie wolle trui. Op een gegeven moment komen er allemaal van die kleine korreltjes/ bolletjes op je trui.
Vooral de plekken waar je veel langs gaat. Voor kant en vooral onder je armen.

Met je foundation kan zo iets dergelijks ook gebeuren.  Hoe komt dat nu?
Nou niet omdat je er vaak overheen wrijft!
Heel vervelend en ik ga je proberen uit te leggen waardoor dit zou kunnen komen, maar vooral hoe het te voorkomen! 

Het is mogelijk dat dit al begint op het moment dat je, je foundation aanbrengt, maar het kan ook later gebeuren als je er even langs gaat, of over je huid wrijft…
Het krijgen van product ballen/korrels komt omdat dat het product niet voldoende in onze huid is opgenomen. 

* Dit kan bijvoorbeeld komen omdat je een te “dikke” moisturizer gebruikt. Als je een zware moisturizer of foundation hebt gebruikt voelt het ook aan als of het boven op je huid ligt.
Het kan dus niet worden opgenomen door je huid en gaat dan, uiteindelijk, een soort van kleine balletjes vormen.

* Of dat je veel te veel product gebruikt. Ook hier, het kan niet voldoende opgenomen worden door je huid.

* Mogelijk moet je, je huid (weer) een keer moet exfoliëren

* Het kan zijn dat de primer of moisturizer, die je gebruikt, de hechting van de foundation op je huid beïnvloed en niet laat drogen. Wat dus betekend dat de huidverzorgings ingrediënten en de foundation ingrediënten elkaar tegen werken. Het breekt dus de band af die je foundation op zijn plaats houd.

* Zeer droge formules, die geen uitgebalanceerde hoeveelheid verzachtende middelen bevatten, zullen hoogstwaarschijnlijk gaan vlokken/ korrelen als ze droger worden tijdens het dragen.

* Nog een mogelijke reden is het gebruik van stijve filmvormers, in de foundation, die niet correct geplastifeceerd of verzachtend zijn. Dit betekend dat zodra het product droog is op de huid, de film te broos wordt om te blijven waar het moet zijn en dus gaat schilferen of balletjes vormen bij aanraking.

* Producten op basis van silliconen worden niet door de huid opgenomen, dus als jou primer of foundation silliconen bevat, kan dit bolletjes gaan vormen.
Veel schoonheids producten bevatten dit product. Dus als je veel last hebt van pilling, kijk de ingrediënten lijst op je makeup producten eens na. 
Zoek naar ingrediënten zoals Dimethicone of eigenlijk alle woorden die op cone (kegel) eindigen.
Andere ingrediënten die dit zouden kunnen veroorzaken zijn: talk, ijzeroxide, mica en fluorphogopiet.
Talk wordt heel vaak in makeup aangetroffen, bijvoorbeeld creme to powder foundation.

* Het aanbrengen van een product over een op olie basis product. Een olie, of olie basis, vermindert de opname van je foundation. Het kan wel, op bijvoorbeeld kleinere oppervlakken, maar dan moet je het goed deppend aanbrengen, tot het mooi door je huid is opgenomen. Niet vegen!

* last but not least!
Als je meerdere producten, vlak na elkaar gaat aanbrengen, geef elk product even de tijd om door je huid opgenomen te worden.
Dus dagcrème, primer, foundation.  Of alleen dagcrème en foundation enz.

Lees alles eventueel nog en keer rustig door en dan zou je er eigenlijk geen problemen (meer) mee moeten hebben of krijgen.

Voor vragen of meer informatie, kun je me altijd bellen of mailen!

Categorieën: makeup tip

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *