Haarverzorging tips voor de zomer!. De zomer is weer in aantocht en de vakantie staat al weer bijna voor de deur. 
In deze log een aantal tips om je haar zo onbeschadigd mogelijk de zomer door te helpen.

De zomer is weer in aantocht en de vakantie staat al weer bijna voor de deur.
In deze blog haarverzorging tips,voor de zomer, om je haar zo onbeschadigd mogelijk de zomer door te helpen.
Het zou toch echt heel zonde zijn als je terug komt van een hele mooie zonvakantie en eenmaal thuis gekomen kom je er achter dat je haar die zon, zee en zaligheid toch iets minder vond.
Hieronder een aantal tips die je kunnen helpen om dit zo veel mogelijk te voorkomen:

1. Wil je vlak voor je op vakantie gaat je haar nog even snel permanenten of verven? Doe het niet! Het is echt veel beter om deze agressievere behandelingen even uit te stellen tot na de vakantie.
Ben je van plan om thuis te blijven maar wel heerlijk de zon in te gaan, stel verven en permanenten dan even uit.
Kun je echt niet zonder verven, vraag je kapper dan om een mild product te gebruiken en bescherm je haar goed als je de zon in gaat.
Er zijn ook kleuringen die een beschermend laagje om je haar vormen. Bespreek de kleurspecialist wat het beste voor je haar is en geef daarbij duidelijk aan dat je de zon ingaat.

 Haarverzorging tips voor de zomer! Bescherm je haar als je de zon ingaat altijd met een beschermend product met een UV-filter. Er bestaan tegenwoordig ook shampoos en maskers met UV-filter die je haar in het dagelijks leven beschermen.


2.Bescherm je haar als je de zon ingaat altijd met een beschermend product met een UV-filter. Er bestaan tegenwoordig ook shampoos en maskers met UV-filter die je haar in het dagelijks leven beschermen.
Dit is heel handig als je niet met een vette olie met UV-filter in je haar op je werk e.d. kunt verschijnen.

3. Ook al gebruik je beschermende producten is het toch nog raadzaam om een hoed of sjaaltje bij je te hebben, zo kun je jou haar op de heetst van de dag voldoende tegen de zon te beschermen.
Vergeet vooral niet om je haar tenminste één keer per week met een voedend of herstellend masker te behandelen. Investeer gedurende de zomermaanden in goede kwaliteit shampoo en balsem.
De betere producten vind je meestal toch wel in de kapsalon.

Haarverzorging tips voor de zomer!. Spoel je haar na het zwemmen in de zee of zwembad goed uit en bescherm het daarna meteen weer met een product waar een uv-filter in zit

4. Spoel je haar na het zwemmen in de zee of zwembad goed uit en bescherm het daarna meteen weer met een product waar een uv-filter in zit.


5. De zomer is hét seizoen om dode punten eens goed te lijf te gaan.
Laat je haar misschien eens wat korter knippen dan gewoonlijk om de gespleten punten rigoureus te verwijderen. Je haar groeit in de zomer periode vaak toch iets sneller en in de zomer is een wat kortere coupe misschien wel ook wel zo handig.

6. Laat het liefst de föhn tijdens de vakantie thuis en laat je haar aan de warme zomerlucht drogen. Let op! Doe dit niet in de volle zon..

Haarverzorging tips voor de zomer! Blond of geblondeerd haar.
Denk eraan dat je blond haar beschermt in de zon! Ga voor je de zee of het zwembad induikt even onder de douche zodat je haar zich al met kraanwater heeft gevuld. Dan zuigt het zout- of chloorwater niet meer op.

7. Blond of geblondeerd haar.
Denk eraan dat je blond haar goed beschermt in de zon! Ga voor je de zee of het zwembad in gaat even onder een douche zodat je haar zich al met kraanwater heeft vol kunnen zuigen. Op deze manier kan het zout- of chloorwater dit niet meer doen.
Gebruik op tijdens het zonnen een verzorgend masker in je haar en draai het in lekker een knot. Je kunt ook een een hoed of shawl dragen.
Nog een tip! Blijf onder de zonnebank vandaan, want daar lig je dus ook met je haar onder de UV stralen.
Na een dag in chloor of zout water is het goed om je haar te wassen met shampoo en conditioner, doe dit ook echt!
Dit betekent wel dat je het in de vakantie iedere dag wast, maar het is echt beter voor je haar

Ben je koel blond, kies dan een zilvershampoo en –conditioner. Warme blondines zouden een rijke shampo moeten gebruiken die zowel voedend is als hydraterend. Gebruik een keer per week een masker naast je shampoo en conditioner.

Bezuinig niet op je verzorging! Dat je haar glanst is echt heel belangrijk, bescherm het dus ook altijd tegen de hitte van de föhn of stijltang.
Doe eens wat meer met je haar bijvoorbeeld: vlechten, opsteken en/of haar-sieraden.
Als het zo warm is, is het altijd fijn om je nek vrij te hebben. Dat vind ik zelf tenminste altijd wel 😉
Let er bij elastiekjes op dat ze geen metalen verbinding stukje hebben, dat beschadigt nl. het haar. De kleine rubberen elastiekjes, voor kleine vlechtjes, kun je er na afloop beter voorzichtig uitknippen, niet trekken dus.
Laat gespleten punten regelmatig knippen, want anders splijt je haar alleen maar verder.
Hou de conditie van je haar dus goed in de gaten, vooral na de zomer. Zodra je weer merkt dat de uiteinde droger en een meer pluizig gaan worden is het weer de hoogste tijd om naar de kapper te gaan.

Voor vragen of  informatie, neem gerust even contact met me op!


2 reacties

Natalie · 2 juli 2019 op 14:43

Heel fijn om deze tips haarverzorgingstips te lezen. Graag voeg ik er een aan toe, nl bier tegen roos. Je haar gaat er ook mooi van glanzen. Olijfolie is overigens niet alleen heel weldadig voor je haar maar ook de allerbeste huidverzorging. Wrijf je handen er maar eens mee in en je zal merken hoe snel het intrekt.

  Carla Stroijckens · 2 juli 2019 op 19:56

  Dank je voor je reactie Natalie.
  Gelukkig heb ik zelf nooit roos, maar ik heb deze tip idd wel vaker gehoord
  Ik gebruik olijfolie al jaren voor mijn lichaam. Kokosolie trouwens ook 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *